kollageeen

We travel not to escape from life, but for life not to escape from us

Image

Den utrolige reisen vår

Den 11.Januar 2014 drar jeg og Veronica avsted. Første stoppested er Bangkok i Thailand, hvor vi skal delta på en organisert rundtur gjennom Kambodsja, Vietnam, Laos og tilbake til Thailand. Denne turen varer i 30 dager, og avsluttes i Bangkok igjen. Da denne turen avsluttes den 13.Februar, flyr vi ned til en øy sør i Thailand som heter Koh Samui. Her flyr også venner av oss fra Norge ned for å tilbringe to uker med oss. Vi skal blant annet dra på noe som heter Full Moon Party på naboøyen Koh Phangan, som skal visst være sinnsykt.

1111

Den 23 Februar flyr vi videre til India, hvor da Helene hopper på resten av turen. I India skal vi på en organisert rundtur rundt nord i India. Da denne avsluttes den 9.Mars, flyr vi tre videre til Nepal hvor vi skal på en trekking tur opp i Himalaya(!?). Etter denne fjellturen skal blant annet rafte, og tilbringe noen dager i Kathamandu i Nepal.

indiaaa

20.Mars Flyr vi til Brasil til Sao Paulo, hvor vi skal reise langs kysten og ned til Rio de Janeiro. Vi har mange planer i Brasil som blant annet fallskjermhopping(!!!), men den 3.April flyr vi videre til Peru. I Peru skal vi delta på en organisert trekking tur opp i Machu Picchu, og som videre forsetter til Amazonas.

14.April flyr vi videre til mellom-Amerika, og første stoppested er Costa Rica. I mellom-Amerika skal vi reise på egenhånd i en mnd gjennom da Costa Rica, Nicaragua, Honduras og Guatemala. Her er planen og reise, surfe, dykke, nyte livet og ta dag for dag som de kommer.

mellomamerikakehebd

Den 12.Mai flyr vi ut av Guatemala til San Francisco. Nå kommer Rikke ned, og skal tilbringe de syv ukene vi har i USA sammen med oss. I San Francisco har jeg familie som vi skal bo litt hos, før vi garantert reiser videre til Los Angeles og Hollywood. Planen her er å bare ta dag for dag og gjøre enkelt og greit hva enn vi vil. Vi har lenge vurdert og kjøre den berømte Rout 66 i fire uker fra L.A til Chicago, og etter det fly til New York og avslutte turen med fint hotell og shopping. Vi retunerer på norsk jord igjen den 1.juli 2014.

USA

Hva syns du om reisen?

-Silje

Standard

En urealistisk realitet

Jeg tror alle har hatt følelsen av å være fullstendig sammenklemt i en travel hverdag. Man gjør de samme rutinene uke etter uke, som skole, jobb, trening og lekser hver eneste dag. Så er man kanskje lei skolen, lei av jobben og lei av å aldri få oppleve noe mer enn en travel hverdag. For meg startet dette for lenge siden. Men noen gav meg en ide. En ide som skulle sitte godt, og vokse gjennom årene, som gav følelsen av å ville ut av sitt eget skinn og ut i verden.

” følelsen av å ville ut av sitt eget skinn”

kollasje

Vi har alle hørt folk snakke om å bare dra ut i verden. «Jeg vil reise», sier de, men så sitter de fastklemt i hverdagen, og drømmen viskes bort med tiden. For meg har ideen alltid vokst, og til tider vært alt jeg har snakket om. Til slutt snakket jeg så mye om å dra, at en veldig spesiell jente fanget opp hva jeg snakket om. Den gangen kjente jeg ikke henne, og hvem skulle tro at denne jenten skulle dele samme drøm som meg og bli en av mine beste venninner.

Helene het hun. En energisk, entusiastisk, ambisiøs, optimistisk, herlig jente og en drømmer slik som jeg. Sjelevenner. Hun kom ut av intet, og bestemte seg for å dra med meg. Det var nettopp slik jeg og Helene ble venner. Dette var november 2012, og det har ikke gått en eneste dag der vi ikke har planlagt og drømt oss bort i ideen om og utforske verden.

“endelig kunne føles ekte”

Det var igrunn slik drømmen skulle bli en realitet. Jeg og Helene kan og kunne prate i timesvis om drømmen. Vi satt igang med å sy sammen en optimal drømmereise, hvor vi etterhvert satt oss et realistisk mål og budsjett. Det å skape et mål for drømmen var helt ubeskrivelig, fordi det endelig kunne føles ekte. Ettersom det har vært alt vi har snakket om siden den gang, har vi fått med oss 2 reisepartnere til, Veronica og Rikke. Veronica er en herlig blondine som er lett og bli glad i, som har en utrolig sjarm og et stort hjerte. Det er hun og jeg som skal starte turen sammen i sør-øst Asia, hvor vi skal tilbringe i overkant av en mnd sammen før Helene skal treffe oss i India i Februar. Rikke var en av mine beste venninner på ungdomskolen, og er en gøyal jente med masse humor og er ufattelig herlig. Hun skal ikke treffe oss før vi kommer til USA, men der skal vi jo være i nesten 2 mnd av turen. I USA skal vi gjøre veldig mye forskjellig, blant annet kjøre Rout 66, tilbringe mye tid i California også skal vi ha en knusegod avslutning på hele reisen med shopping i New York.

kolaaa

Reisen er helt perfekt, og en drøm som går i oppfyllelse. Jeg skal senere legge ut et eget innlegg hvor jeg kan gå i dybden på hele reisen.

Har du en drøm om å reise?

- Silje

Standard